2012. július 13., péntek

Epres joghurtos koszorú



Folytatódik az epres sütik sora, ami továbbra is helyettesíthető bármilyen piros bogyós gyümölccsel, vagy bármivel, ami szezonális!
Ez egy kicsit muffinos, kicsit nem, muffin formába is elkészíthető, de lehet olyan is, ami belül bordázott, így lesznek kosárkák, hozzá pedig szükségeltetik az eper dzsem, amit közvetlenül a sütés előtt elkészíthetünk, ha málnával dolgozunk értelemszerűen málnára, ha ribizlivel, ribizlivel készítjük, szóval a lényeg, hogy kell a dzsem, ha már befőztük gyorsabban haladunk, mert maga a kosárka pikk pakk összedobható! Egyébként zabpelyhes a tészta, szóval könnyű, egészséges és a gyerekek imádják, szerintem cukor helyett mézzel is készíthető, de ez ízlés dolga, a lényeg, hogy süssük, együk és élvezzük, amíg van friss gyümi!:-)
Jaj a képek minőségéért még nem is kértem elnézést, csak amilyen a formám nem vittem gépet és a blackberry fotóinak minősége némi kívánni valót hagynak maguk után!:-(





Epres-joghurtos koszorú

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók 12 db koszorúhoz:

100 gr zabpehely
150 gr liszt
2 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
egy csipet só
200 gr eperdzsem
250 gr joghourt
½ dl olaj
½ tk szódabikarbóna
fél citrom leve

Eperdzsem:
600 gr eper/szamóca
300 gr cukor

Elkészítés:

Először elkészítjük az eperdzsemmet. Az epret és a cukrot kb 30 percen keresztül jó sűrűre főzzük, majd lehűtjük.

Ezalatt egy  tálban elkeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, a sót és belereszeljük a citrom héját.

Egy másik tálban vegyítjük a dzsemet, a joghurtot, az olajat, a citrom levét.  A két keveréket néhány mozdulattal összekeverjük, majd 3/4-ig megtöltjük vele a formákat. Előmelegített sütőben sütjük, 10 percig 200 fokon, majd 10 percig 180 fokon. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk a formákban, és utána szedjük ki. A tetejét megszórjuk porcukorral és a közepébe dzsemet töltünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső