2012. július 12., csütörtök

Epervarázs házi krémmel



Még mindig eper, még mindig varázslat, ez esetben nagyon gyorsan és egyszerűen, csak annyit mondok csiribí-csiribá és kész is!:-)
Ez a tegnapihoz képest kicsit gyorsabb, nem olyan macerás, de legalább annyira finom, főleg a házi krém, az egyszerűen frenetikus, igazi nagymama szagú, izű, emlékű, szóval ez egy igazán otthoni süti, ami nem mellesleg nagyon csini, gusztusos, és elkápráztathatjuk vele a szerelmünket!:-) Nekem sikerült, mind a hármat!:-)
Természetesen az eper itt is helyettesíthető!



Epervarázs házi krémmel


Elkészítési idő: 20 perc + 20 perc + 10 perc


Hozzávalók 8 db-hoz:

1 csomag levelestészta
250 gr tej
25 gr cukor
2 tojássárga
15 gr liszt
1 tk vaniliáscukor

250 gr felvert tejszín
10 gr porzselé
25 gr víz

1 nagy marék eper

Elkészítés:

A levelestésztát 2 mm-re kinyújtjuk, majd kb 10x5 cm téglalpokat vágunk belőle. A két hosszabbik oldalár még kétszer 2x10 cm-es csíkokat tapasztunk, majd jól megszurkáljuk és a sütőben 200 fokon, kb 10 perc alatt készre sütjük.

Házikrém:
A tojássárgát  és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadjuk a vaniliáscukrot. A tejet forráspontig melegítjük, majd leöntjük a tojásos keverékünket, majd vissza a fémedénybe és folyamatos kevergetés mellett puding állagúra főzzük. Egy tepsibe öntve és folpackkal letakarva visszahűtjük.

A meghűlt krémet egy szűrőn átpaszírozzuk. Majd ehhez hozzadjuk a forróvízzel elkevert porzselét és a felvert tejszínt. Csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük és a meghűlt tésztánkra kis halmokat nyomunk.

Majd a friss eperrel megdíszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső