Még mindig eper, még mindig varázslat, ez esetben nagyon gyorsan és egyszerűen, csak annyit mondok csiribí-csiribá és kész is!:-)
Ez a tegnapihoz képest kicsit gyorsabb, nem olyan macerás, de legalább annyira finom, főleg a házi krém, az egyszerűen frenetikus, igazi nagymama szagú, izű, emlékű, szóval ez egy igazán otthoni süti, ami nem mellesleg nagyon csini, gusztusos, és elkápráztathatjuk vele a szerelmünket!:-) Nekem sikerült, mind a hármat!:-)
Természetesen az eper itt is helyettesíthető!
Epervarázs házi krémmel
Elkészítési idő: 20 perc + 20 perc + 10 perc
Hozzávalók 8 db-hoz:
1 csomag levelestészta
250 gr tej
25 gr cukor
2 tojássárga
15 gr liszt
1 tk vaniliáscukor
250 gr felvert tejszín
10 gr porzselé
25 gr víz
1 nagy marék eper
Elkészítés:
A levelestésztát 2 mm-re kinyújtjuk, majd kb 10x5 cm
téglalpokat vágunk belőle. A két hosszabbik oldalár még kétszer 2x10 cm-es
csíkokat tapasztunk, majd jól megszurkáljuk és a sütőben 200 fokon, kb 10 perc
alatt készre sütjük.
Házikrém:
A tojássárgát és a
cukrot habosra keverem, majd hozzáadjuk a vaniliáscukrot. A tejet forráspontig
melegítjük, majd leöntjük a tojásos keverékünket, majd vissza a fémedénybe és
folyamatos kevergetés mellett puding állagúra főzzük. Egy tepsibe öntve és
folpackkal letakarva visszahűtjük.
A meghűlt krémet egy szűrőn átpaszírozzuk. Majd ehhez
hozzadjuk a forróvízzel elkevert porzselét és a felvert tejszínt. Csillagcsővel
ellátott habzsákba tesszük és a meghűlt tésztánkra kis halmokat nyomunk.
Majd a friss eperrel megdíszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése