Ma már nem annyira ünnepi, de azért isteni recepttel készültem, mennyei receptre találtam Stahl Magazinban!
Nem gyors, kifejezetten lassan készülő étel, szaftos, fűszeres, mennyei!
Az egész család oda volt érte, pedig drága egyetlen szerelmem, nem is szereti a malachúst, max a szűzpecsenyét, hát férfi az ilyen??? Na ez egy másik blog sztorija, majd vezetek már róla is egyet, lehet, hogy népszerűbb lenne, mivel érdekes hárkliai vannak!
Tényleg érdemes rászánni az időt, egy kellemes, hideg hétvégi napon, mert megéri az időt, és a sütőben meg elsül, közben dekorálhatjuk a lakást, vagy készülődhetünk a csomagoláshoz, vagy nézhetjük a tv-t vagy ki mit akar, a lényeg, hogy ne siessünk, ne kapkodjunk, hagyjunk időt ennek a gasztronómiai csodának!
Hozzávalók (4 személyre):
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 citrom leve
1 dl olívaolaj
2 tk morzsolt oregánó
2 tk kakukkfű
2 kg sertés lapocka kockákra vágva
', 5 kg burgonya hámozva, felkockázva
só
frissen őrölt bors
A joghurtos öntethez:
0,5 liter görög joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A húst bepácolom: az olívaolajat, citromlevet, oregánót, kakukkfüvet, fokhagymát, összekeverem, beleforgatom a húst, alaposan lezárom és egy éjszakára a hűtőbe teszem!
A sütőt 140 fokra előmelegítem, majd magasfalú, tűzálló edénybe teszem a húst a páclével együtt, sózom, borsozom, 5 percen át forralom a tűzhelyen, majd lefedve átteszem a sütőbe. Két óra múlva, hozzáadom a krumplit, felöntöm 2 dl vízzel, sózom enyhén, majd újabb három órát párolom lefedve.
Utána fedő nélkül a sütő legmagasabb fokozatán 15 perc alatt megpirítom és kész is!
Mielőtt ennénk, összekeverem a joghurtot, majd ezzel együtt tálalom!
Mennyei, szerintem kevés kapribogyó is illene hozzá, következő alkalommal kipróbálom!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nagyszerű egytálételnek ígérkezik, mindenképpen jegyzem magamnak a receptet:_)
VálaszTörlésNagyon finom, az egyik nagy kedvence a családnak!
VálaszTörlés