2011. december 1., csütörtök

Bélszín steak parmezános cukkini gombóccal


Első hallásra azt hihetnénk, hogy nem illenek Ők ketten össze, de valójában tökéletes párost alkotnak, mennyei!
A steak enyhén savanykás, pikáns fűszerezésű, nevezetesen mustármaggal, modenai balzsamecettel ízesítve, fokhagymával és borsikafűvel megspékelve, fűszerezésben a gombóc is hasonló, ami egyébként zsemle gombós, de cukkinit adunk hozzá, parmezán sajtot is teszünk bele és így együtt olyan íz világot kapunk, amitől mind a tíz ujjunkat megnyaljuk majd és biztos lesz a végén nyam....

Szofi először azt mondta fújj, majd először a gombócot, majd a úst is befalta és persze kért volna még, így ez az összeállítás része lesz a repertoárnak, mivel a húsra azt mondta, hogy ezt mindennap megenné!:-) Van ízlése a kis gourmet-nak ! A másik porontyom Polli természetesen megette, nyammogott is, de Ő minden körülmények között eszik, mindent!

Jöjjön az étek!




Hozzávalók (4 személyre)

4 szelet bélszín (15-20 dkg fejenként)

A páchoz:

2 tk mustármag durvára törve
2 gerezd fokhagyma zúzva
2 tk borsikafű
1 ek modenai balzsamecet
3 ek olívaolaj
bors

A gombóchoz:


2 közepes cukkini

4 zsemle
2 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál borsikafű (csombor)
zsemlemorzsa
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
őrölt bors, só
olaj, a sütéshez


Elkészítés:

Előző nap bepácolom a húst:
A fűszereket, összekeverem az olajjal, ecettel, majd alaposan bedörzsölöm vele a hú szeleteket, majd folpakba csavarom szorosan és egész éjszakára beteszem a hűtőbe.
Először a gombócot készítem el:
a megmosott cukkinikat  lereszelem,  keverőedénybe teszem, és  lesózom.  Kinyomkodom a levét, majd  hozzáadom  a vízbe áztatott, kicsavart zsemléket, a tojásokat, a felaprított hagymát és csombort (borsikafüvet), a zúzott fokhagymát, kevés sót, borsot, a parmezán felét, és jól összekeverem. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy a massza formázható legyen. Gombócokat készítek belőle, és  forró olajban pirosra sütöm. Szalvétával bélelt tányérra teszem, majd forrón beleforgatom a maradék parmezánba.

Míg a gombócok sülnek, addig kisütöm az előző nap bepácolt bélszínt, grill serpenyőben.
Vajat forrósítok, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütöm, így omlós, médium lesz, de ez természetesen ízlés dolga!:-)


Ízlésesen tálaljuk, a húst meglocsoljuk a visszamaradt zsiradékkal és gyorsan megesszük, mellé egy isteni száraz vörösbort iszunk, és lazulunk!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső