2011. szeptember 14., szerda

Újra itthon, olaszországi gasztronómiai élményeim

Ahogy a címből is látszik, ismét itthon vagyunk, feltöltődve, kicsit fáradtan, de nem a rossz értelemben, hanem a kellemes formában, teli a pocakunk persze ez is csak átvitt értelemben, tészta függővé váltunk!:-)
Nem csak tésztát, de tengergyümölcseit is ettünk jócskán, már-már mondhatnám, hogy sok is volt, de nem bántam, olyan jó volt frissen enni!
Jó itthon, de már vissza is mennék, olyan jó volt az édes semmit tevés, a parton döglés, a nagy séták négyesben, ami itthon lehetetlen, mert itt Ferenc uraság nem sétál, nem megy a játszótérre, de Jesoloban mentünk kilométereket, órákig hintáztunk, pihentünk, délután aludtunk a gyerekekkel, napfürdőztünk egyszerűen tökéletes volt!:-)
Amikor megérkeztünk épp a szokásos havi egyszeri grillezés volt, így Én oldalast ettem, grillezett kolbászt, grillezett polentával és isteni ruccola salátával, annyira jó volt, a helyi séf még azt is megengedte, hogy belekontárkodjak a munkájába és engedte, hogy én forgassam a kolbikat, annyira jó volt olasz módra barbecue-zni!

Feri és Szofi mindennap evett cozze alla marinarat, grilezett paprikával amit mind imádunk, ráadásul



ennek még az elkészítését is elárulták, rém egyszerű:




Hozzávalók:

1 kg fekete kagyló vagyis cozze
5 db hámozott paradicsom felkockázva
4 ek só
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
1 dl fehérbor
1 liter tengervíz, ennek híján sima vagy zöldség alaplé

Elkészítés:

A fokhagymát megdinsztelem kevés olajon, majd beleöntöm a vizet, bort, a paradicsomot és a megmosott zárt kagylókat is beledobom, sózom, borsozom és 10 perc alatt készre főzöm, a vízzel paradicsommal együtt forrón tálaljuk, majd melegen meg is esszük pár friss ropogós paninivel!

Jó étvágyat!

Természetesen nincsen vége a recepteknek holnap folytatom, csak ébredezik a kis Polett bébim!

Puszi mindenkinek:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső