Az olasz ételek után egy kis keleti, török vegyes felvágott következik, amiben szinte minden van.
Jó fűszeres, pikáns a köret és a hús is, van benne curry, chilli, gyömbér egy kis koriander, citromfű és még sok más, de isteni lett, már vágytunk egy kicsit másra, a sok pasta után. A husit a gyerekek is imádták, de Ők rizzsel ették, mivel a bulgur nagyon csípős lett a sok chillitől, de olyan jó volt, imádtam, nem lehet meghatározni, hogy milyen nemzetiségű, olyan petrezselymes:-) !
Hozzávalók:
500 gramm csirkemell filé felkockázva
1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
2 dl tejszín
1 ek curry por
3 cm gyömbér reszelve
4 levél koriander finomra vágva
5-6 levél citromfű felaprítva
4 cm ázsiai citromfűszár felaprítva
só
bors
250 gramm bulgur
3 chilli kimagozva felaprítva
2 szál újhagyma felkarikázva, zöldjével együtt
só
bors
1 tk curry por
Elkészítés:
A vörös hagymát kevés olívaolajon, serpenyőben üvegesre párolom, majd rádobom a csirkemellet és megpirítom, amikor már szép a színe, megszórom a curryvel, gyömbérrel, felöntöm a tejszínnel, forralom és a legvégén beleteszem a citromfüvet, koriandert és a citromfűszárat, sózom, borsozom és kész is.
Elkészítem a köretet: a bulgurt, leöntöm forrásban levő 5 dl vízzel, lefedve várok, míg elszívja és megpuhul, majd sózom, borsozom, belekeverem a chillit, a hagymát, majd a curryt és a végén jó ízűen megesszük!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése