2010. október 11., hétfő

Szárított paradicsom és fenyőmag

Sziasztok!

Már elég régen nem jelentkeztem, aminek az oka, hogy kis családom beteg volt egész múlt héten, felváltva, így kénytelen voltam sóba vízbe főtt krumplit és rizst főzni folyamatosan!
Hála az égnek-azért lekopogom-úgy néz ki véget ért a kálváriánk és végre készíthetek normális, ízletes ételeket!:-)
Így a mai vacsi is egy isteni, gyors, olasz pasta, ami természetesen nem csak egyszerű, de a hozzávalók tekintetében sem kíván sok utána rohangálást és fejtörést sem okoz, hogy hol tudunk ilyen különlegességeket venni, hiszen a lényeg, hogy jó minőségűek legyenek és frissek, hiszen, mint a legtöbb olasz tészta étel, ez sem nagy ördöngösség, egyedül egy rossz hozzávalón múlhat a sikerünk!:-) Ha már hozzávaló, akkor-mint a címből is kiderül- szárított paradicsom, fokhagyma, fenyőmag, rozmaring és rengeteg extra szűz olívaolaj, na meg frissen őrölt bors! Ennyi az egész és mégis csodás!
Pasta con pomodoro secco:



Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm spaghetti főzve (al dente)
150 gramm szárított paradicsom finomra vágva
100 gramm fenyőmag pirítva
4 gerezd fokhagyma zúzva
frissen őrölt fekete bors
2 ek vörös balzsamecet 
1 csokor friss rozmaring durvára vágva
1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
olívaolaj bőséggel :-)
parmezán reszelve

Elkészítés:

Elkészítjük először is a tésztára valót: magas falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a fokhagymát és dinszteljük 2-3 percig, ezután hozzáadjuk a szárított paradicsomot, rozmaringot, sózzuk és borsozzuk, majd amikor már szálnak az illatok, ami mondanom se kell, hogy mennyei, akkor szórjuk rá a pirított fenyőmagot, majd a 2 evőkanál balzsamecetet, egy kicsit várunk, míg elszáll az ecet szúrós szaga és készen is vagyunk!
A főtt tésztához keverjük a fűszeres paradicsomunkat és alaposan meglocsoljuk olívaolajjal, hogy ne legyen száraz!
Tálaláskor a tetejére szórunk reszelt parmezánt, majd a finomra vágott petrezselymet és jóízűen elfogyasztjuk egy kis száraz vörösbor társaságában!

Gyors, könnyű és nagyon fini!

Jó étvágyat hozzá!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső