2011. november 16., szerda

Farfalle cukkinival és szárított paradicsommal


Olasz tészta vacsora, ki voltunk már éhezve rá! Sok zöldség és hús mellé kívántam már a tésztát!
nem tudatosan, de valahogy annyira háttérbe szorult a tészta és szénhidrát evészet, ami nem baj, de néha annyira ki vagyok éhezve rá, hogy csak úgy falnám magába a kenyeret, meg a tésztát!:-) Na, de sebaj, sokkal egészségesebbek, szebbek vagyunk!:-)

Szóval a kaja mennyei lett, pedig rém egyszerű, isteni fehérbor, kevés balzsamecet és sok-sok cukkini, szárított paradicsom, majd leheletnyi reszelt parmezán, tényleg isteni! A legmeglepőbb, hogy a Tescóban vásároltam és vettem egy elég drága jó minőségű olasz tésztát, amit nagyon sokat használok, de mellette megláttam a Tesco saját márkájából, durum tésztát, farfalle-t, gondoltam egy próbát megér, és az eredmény tökéletes, nem azudok tényleg, isteni tészta és pont a fele a másiknak, vagyis a Parioli-nak, életem első pozitív élménye fent említett hiper market lánccal!
Egyszerűen, nagyszerű, és nem utolsó sorban gyors, ja és a lényeg, hogy Szofi életében először megette a cukkinit, annyira szereti a tésztát, hogy leküzdötte cukkini iránti undorát és ízlett neki, azt mondta ilyet máskor is eszik, mert nincs is íze, ami igaz, hiszen annyira semleges, hogy minden fűszer ízét könnyen átveszi!





Hozzávalók ( 4 személyre):

500 gramm farfalle tészta
1 kisebb cukkini vékony csíkokra szelve
150 gramm olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva
20 szem kapribogyó finomra aprítva
1dl száraz fehérbor
4 ek modenai balzsamecet
3 gerezd fokhagyma sóval pépesre törve
2 tk bazsalikom
2 tk oregánó
1 tk borsikafű
frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

Olívaolajat hevítek egy magas falú serpenyőben, majd megdinsztelem rajta a fokhagymát 15-20 másodperc alatt, rádobom a cukkini csíkokat, összeforgatom, majd hozzáadom a paradicsomot, a kapribogyót, felforrósítom nagy lángon, meglocsolom a borral, várok, míg az alkohol elpárolog visszaveszem a lángot, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom az ecetet, forralom, míg elillan az ecet szúrós szaga, és ki lángon addig főzöm, míg sűrű, mártás állagú nem lesz!

Forró lobogó, bő, sós, olívaolajos vízben félkeményre (al dente) főzöm a tésztát.

A tésztát a tányér közepére halmozom, majd a közepére kanalazom a cukkinis-paradicsomos szószt!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső