2012. december 20., csütörtök

Déli gyümölcs szezon, jöjjön egy narancsos torta


Édes és szirupos, isteni, nem sok macera, különleges és már úgyis unjuk a sok almát, a narancstól pedig roskadoznak a zöldség pultok!:-)
Próbáljátok ki, szerintem simán karácsonyi desszert is lehet, van benne mandula is, gyorsan meg van, szép és vanília fagyival, vagy sodóval tálalva isteni, nekem melegen ízlett a legjobban, de hidegen, másnap is nagyon klassz!
Ha még van kedvetek és időtök sütni induljatok a konyhába:

Szirupos narancs torta:



Hozzávalók (10 szelethez):

4 közepes méretű narancs
6 ek golden szirup
200 gramm vaj (szoba hőmérsékletű)
200 gramm barna cukor
200 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
100 gramm darált mandula
1 rúd vanília kikapart közepe
2 tk sütőpor
4 db tojás



Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Két narancs héját lereszelem, majd mindet meghámozom, filézem és szép szeleteket vágok belőlük.
Majd egy 23 cm-es tortaformát vékonyan kivajazok, beleteszem a golden szirupot és finoman mozgatva szétcsorgatom benne. Ne használjunk kapcsos formát, mert sütésnél kicsorog a szirup, ha csak az van tegyünk alá egy tűzálló tálat, azt koszoljuk! A legszebb narancs szeleteket elrendezem a formában, a többit pedig kis darabokra vágom.
Keverő tálba az összes hozzávalót csomómentesre keverem, majd a formába öntöm és 40-50 perc alatt készre sütöm, tűpróbával nézzük meg.
Hagyjuk 5-10 percig hűlni, majd kifordíthatjuk, még melegen megszórhatjuk kristálycukorral is. Vanília fagyival, vagy vanília sodóval tálaljuk .

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése