2011. július 26., kedd

Sok magos rozskenyér


Ez a gyulai kolbász igencsak megmozgatta a fantáziámat, vettem hozzá isteni vajat, friss piros paradicsomot, zöldpaprikát, kecskesajtot, egy finom egri fehérbort, de kenyeret nem, direkt, mivel elhatároztam, hogy sütök egy isteni rozskenyeret és langyosan fogom enni! Mennyei lett, mindenki falta, Szofi azt mondta, ilyen jót még nem evett soha, Polli megkapta a csücskét és folyamatosan nyammogott, olyan édes volt! Egy jó hozzávaló és tényleg beindul a fantázia, persze most egy jó pár hónapra elég volt ennyi kolbász, visszatérek a zöldségekhez!
A héten készítek még cékla krém levest, legalábbis remélem lesz időm, mivel megyünk Gyulára, utána Berekfürdőre, és mindeközben még szakdolgozatot és készítenem kell, szóval ez is egy sűrű hét lesz, persze most mondhatjátok, hogy nem sajnáltok a sok utazás miatt, ami igaz is, de elutazni könnyű, sajnos haza is kell jönni és kicsomagolni, kimosni, elpakolni, azt meg úgy utálom. Remélem egyszer feltalálják az eldobhatós, utazó szettet, mindent csak egyszer lehetne használni, előre be lenne téve és üresen hoznánk haza! Szép álom!:-)

Hozzávalók:

500 gramm rozsliszt
300 ml langyos víz
4 tk lenmag
3 tk napraforgó mag
3 tk tökmag
3 tk szezám mag
1 csomag szárított élesztő



Elkészítés:

A lisztet, az élesztővel és vízzel alaposan összegyúrom, majd keverő tálas robotgép keverő lapátjával alaposan dagasztom 10 percig, hozzáadom a magokat és még 15 percig dagasztom, majd langyos helyen kelesztem, letakarva 40 percet.
Amikor megkelt átgyúrom, cipót formázok belőle, tetejét bevágom és letakarva még 10 percet kelesztem.
A sütőt előmelegítem 220 fokra, a cipó tetejét megkenem langyos vízzel és tíz percig ezen a hőfokon sütöm a, majd utána 190 fokon 40 percig!
Máris kész és ehetjük!

Jó étvágyat!

Puszil:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső