2011. július 6., szerda

Mézes, pikáns zöldség kavalkád


Ma egy nagyon üde nyári zöldség kavalkádot mutatok be, ami isteni köret, vagy akár főétel is lehet, vacsorára, ebédre egyaránt tökéletes.
Minden friss, a földből bokorról szedve!:-)
Cukkini, sárgarépa, új hagyma, fokhagyma, cékla és mindez mézzel, őrölt chillivel, római köménnyel megspékelve! E mellé készítettem mézes-mustáros csirkecombot, természetesen ez is szigorúan tanyasi csirke, szép sárga, nem tápos, csak úgy kint legelészett a kertben!
Annyira más az íze az ételnek, amikor tudod, hogy honnan jött, látod, hogy hol terem, milyen gondosan ápolják, magától nő akkorára, amekkora és nem a kemikáliáktól szép, hanem azért, mert locsolják, kapálják és óvják! Ez tényleg igazi szerelem, a kertészkedést csak szívvel, lélekkel lehet csinálni, mert attól lesz finom!:-)
Ez nagyon költői volt, de tényleg ezt gondolom, friss ropogós ételt dobtam össze és nem is szedtünk fel plusz két kilót!:-)

Sült zöldségek mézes pácban:





Hozzávalók (4 személyre):

1 nagyobb cukkini felkockázva
3 szál sárgarépa felkarikázva
1 nagy fej új főzőhagyma cikkekre vágva
4 db cékla hámozva
8 ek méz
3 gerezd fokhagyma zúzva
1 ek római kömény durvára törve
2 tk őrölt chilli
3 ek szója szósz
bors

Elkészítés:

Először a céklát készítem el, ehhez a méz felét egy tálba teszem, összekeverem a zúzott fokhagymával, a római kömény felével, sóval, borssal, majd a céklát alaposan bedörzsölöm vele, alufóliába teszem és 160 fokos sütőben 20 perc alatt puhára sütöm.
A következő zöldség kavalkádot wokban készítem el, először kevés olívaolajat hevítek benne, majd rádobom a sárgarépát, a maradék római köményt, a chillit, a maradék mézet és jól megpirítom, majd rádobom a cukkinit, hagymát és közepes lángon sütöm körülbelül 10 percig, míg megpuhulnak, a végén sózom, borsozom és meglocsolom a szója szósszal, éppen ezért csak csipet sót használok, de el is hagyhatjuk.
Ehetjük köretként, vagy könnyű meleg salátaként is!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső