2012. augusztus 6., hétfő

Közel keleti kebab pisztáciával


Jó nagy szünet után, de folytatom a balkáni, közel keleti csemegéket! Sajnos nem tudtam írni, mert nyaralunk és sem időm, sem pedig affinitásom nincsen az íráshoz, vagy inkább az internetezéshez, ugyanis, most Berekfürdőn vagyunk, a nyugalom szigetén teljes elvonultságban, se tv, se számítógép csak a strand, jó kis szilva pálinka, birka pörkölt, slambuc, szóval ez az igazi magyar wellness!:-)
Ezt megelőzően pedig Kapolcson hódoltunk a kulináris élvezeteknek, ugyanis, rengeteg jó bort, sajtot kóstoltunk vettünk, és mennyei étkekkel tömtük a bendőnket, miközben jobbnál, jobb zenekarokat hallgattunk, maga volt a csoda, a hangulat, az idő, egyszóval minden! A gyerkőcök oda meg vissza voltak, főleg a sátrazástól, de a kézműveskedés és a csodaszép kerámiák is megfogták őket, nagy kedvenc volt a manó udvar!:-)

A képek most nem önmagukért beszélnek, korábban említett okok miatt!:-)

Na, de ennyi kitérő után jöjjön a mai finomság:


Hozzávalók (4 fő részére):

  •    900 g darált marha/bárány/sertés vegyesen
  •    Fél csokor friss petrezselyem aprítva
  •   100 g sótlan pisztácia durvára aprítva
  •   ¼ tk őrölt kardamom
  •   1 tk őrölt római kömény
  •   ½ tk csemege paprika
  •   ½ tk őrölt feketebors
  •    ¼ tk őrölt szegfűszeg
  •    1/3  tk őrölt koriander
  •    1 csipet őrölt fahéj
  •    1 csipet őrölt szerencsendió
  •    2 ek olívaolaj  - kenéshez


Elkészítés:

Az olívaolajon kívül minden hozzávalót egy kényelmes nagy tálban összekeverünk, nyugodtan használhatjuk a kezünket is, hogy alaposan „összemasszírozhassuk” az ízeket.

Ha elkészültünk 12 egyforma részre osszuk el és kebab formákat formázunk belőle, vagyis saslik pálcára ráhengergetjük a husinkat,



 majd egy műanyag fóliával lefedve 30 percre a hűtőbe tesszük – ezidő alatt az ízek összeérnek.

Sütés előtt a kebabokat egy ecset segítségével kenjük meg olívaolajjal. Forró serpenyőben, vagy grill-lapon 12-15 perc alatt aranybarnára, készre sütjük. 

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése