2010. június 30., szerda

Rozottó zöldségekkel és tonhallal


Ma egy nagyon egyszerű és gyors ételt készítettem, mivel nem igazán volt kedvem boltba menni, így kénytelen voltam az itthon fellelhető finomságokból csinálnom valami még finomabbat.
Felhasználtam hozzá minden nyers anyagot amit csak találtam, így nem friss tonhalból készült, hanem konzervből, de így is isteni lett és ebbe a melegbe lehet, hogy biztosabb, ha nem vásárolunk, főleg, mivel nekem a bolt és az otthon közötti távolság-mármint a csarnok, ahol friss halat veszek- körülbelül 1 óra és nem szeretnék abba a hibába esni, amibe már egyszer, hogy mire hazaértem, megromlott a hal :-(, de persze aki csak teheti használjon friss halat, hiszen azzal mégiscsak más az ízhatás, de mondom így is teljesen jó volt! Régen ettünk már rizst , szóval így még jobban esett, mivel ki voltam éhezve erre a gabonára!
Az egészet pedig azzal dobtam fel, hogy a zöldségeket grill serpenyőben megsütöttem egy kis olívaolaj társaságában és úgy kevertem a rizshez! Nyam-nyam!



Hozzávalók (4 személyre):

250 gramm rizottó rizs
5 dl zöldség alaplé
1 kisebb cukkini felkarikázva
1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
1 db sárga kaliforniai paprika felkockázva
150 gramm olívabogyó felkarikázva (kimagozva)
100 gramm francia zöldbab
3 gerezd fokhagyma zúzva
1 kisebb fej lila hagyma finomra vágva
2 konzerv tonhal
bazsalikom
frissen őrölt fekete bors
reszelt parmezán

Elkészítés:

Legelőször grillezzük meg a zöldségeket, a hagyma kivételével, még az olívabogyót is, szabadban vagy grill serpenyőben!
A lila hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáöntjük a rizst és jól átforgatjuk a hagymás olajon, megszórjuk a fűszerekkel-bors, só, bazsalikom- ehhez öntjük hozzá fokozatosan a zöldség alaplét és közben folyamatosan kevergetjük közepes lángon a rizsünket. Amikor már a fele alaplét hozzáöntöttük és félig meddig puha a rizs, akkor keverjük hozzá a zöldségeket, öntsük bele a maradék alaplevet,majd fedjük le és kis lángon várjuk míg a rizs teljesen megfő. Amikor készen van hozzáadjuk a tonhalat és parmezánnal megszórva tálaljuk. 
Hidegen is isteni, mint egy friss, nyári saláta!


Jó étvágyat hozzá!

Puszi:

Petrezselyem

2 megjegyzés:

  1. Üdv Petrezselyem!Szofi csodálatos Bébi!Az ételek különlegesen jók! Köszi zsu

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsu!

    Köszönöm a bókot Szofi nevében is és örülök, hogy tetszenek a receptek!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső