2012. február 29., szerda

Borjú ragu olasz módra




Eljutottunk az e heti menü főételéhez, ami, tudjátok ti azt...:-)
Imádom a borjú húst, nyersen a friss tej illatát, olyan könnyen puhul meg, olyan üde, olyan nyam-nyam.... A hozzá készült köret, pedig nemesen egyszerű, de mégis fenséges és bármihez jó, ha krumpli pürét készítenénk, dobjuk be ezt és máris változtattunk a hétvégi rántott hús, krumpli menün, ráadásul, így a gyerekekbe se kell tömködni, az egyébként egészséges zellert, hanem, maguktól eszik, sőt repetát is kérnek, ez tapasztalat!
Vagyis már mindenki rájött, hogy borjú ragu lesz zellerpürével, igaz? 
Ez is egy könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthető fogás, más, mint amit megszoktunk, szóval jóóó lesz..
Pár szót ejtenék a sült szószról is, nagyon fontos, bármilyen sült húshoz mennyei, nem olyan macerás, mint a barnaszósz és gyorsabb is, le tudjuk fagyasztani, bármikor elővehetjük, gnocchi-hús párosítást is feldob, de a marhához, malackához passzol leginkább, nem javaslom a száraz húsokhoz, de egy rozéra sült kacsamell mellé is kitűnő! Na, szót se többet, jöjjön a munka:



Guancetta di vitello con passato di sedano / Vörösboros borjúragu zellerpürével








Hozzávalók  (4 személy részére):

Sült szószhoz:

-           1kg borjúcsont
-         100 g hagyma
-         1 fej fokhagyma
-         50 g szárzeller
-         50 g sárgarépa
-         1 db paradicsom
-         3-4 e.k. olaj
-         1 e.k. paradicsompüré
-         2 e.k. liszt
-         250 ml fehérbor
-         1 db rozmaring
-         1 db kakukkfű
-         1 db zsálya
-         pár db egész bors, kevés só,
          
           A borjú raguhoz:

-       
          4 db borjúpofa (marhapofa, borjúcomb)
-         só, bors
-        100 g hagyma
-        50 g sárgarépa
-        50 g zellerszár
-        4 evőkanál olíva olaj
-        30 g paradicsompüré
-        2 ek liszt
-        1 l barna alaplé (sültszósz)
-        2 dl vörösbor
-        kakukkfű, rozmaring, zsálya, fokhagyma, babérlevél

  Zellerpüréhez:
-      
         200 g burgonya
-        100 g zellergumó
-        kevés vaj és főzőtejszín
-        só, fehérbors


Elkészítés:

Először a sültszószt készítjük el: előmelegített fazékban, lepirítjuk a borjúcsontokat olajon (kb. 10 perc) míg szép sötét színe nem lesz. Ezt követve belerakjuk az összes darabolt zöldséget, kivéve a paradicsom (a méret nem számít a darabolásnál és pucolni sem kell semmit!) Utána mehet bele a többi zöldfűszer, egész bors, só. Tovább pirítjuk (kb. 10 perc) míg szép sötét színt nem kapunk, aztán jöhet a paradicsompüré, amivel tovább pirítjuk 5 percet, majd a liszt, amivel még szintén 1-2 percet pirítjuk. Jöhet a fehérbor és utána a víz. Összekeverjük és főni hagyjuk, úgy 1,5 – 2 órán keresztül. Amikor elkészült, a vízmennyiség a felére csökkent, leszűrjük, beízesítjük és tálaljuk.

Egy barna alaplevet készítünk külön (kb. 40 perc) A zöldségeket felvágjuk apróbb kockákra és előmelegített edényben olíva olajon pirítjuk a babérlevéllel és zöldfűszerekkel együtt. Ez idő alatt a megtisztított borjúhúst előpirítjuk egy külön serpenyőben. A zöldségalapunkhoz kevés lisztet és kevés paradicsompürét rakunk. Pirítjuk tovább 1 percet, majd felöntjük borral és a sültszósszal. Ezután belerakjuk a húsokat és kb. 35 percet főzzük.  A zellerpürét, a krumplipüréhez hasonlóan készítjük el: krumplit és zellergumót főzünk együtt, sóval-fehérborssal ízesítjük. Vaj és főzőtejszín hozzáadásával krémesítjük.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem


2012. február 28., kedd

Rizottó, rizottó, na és hal




Hogy jön össze ez a kettő, hát úgy hogy a fogas filét megspékeljük egy vargányás rizottóval, ami együtt íz orgia a felső fokon, főleg, ha a parmezán és a tejszín is szerepel a receptünkben! Most már biztos mindannyian kíváncsiak vagytok miről is zagyválok!
Az alább olvasható alkotás, szerintem a legjobb, mind közül, amit a héten olvashattok, bár a desszert se lesz kutya, de ez olyan izgalmas, mint egy jó krimi, aminek még a vége előtt öt perccel sem esett le, hogy a főhős a skizofrén gyilkos!:-) Lehet, hogy ez költői túlzás, de főzzétek meg, etessétek meg egy gourmet ismerősötökkel és meglátjátok a végeredményt, lehet, hogy nem is túloztam.... 








Risotto al porcini con pesce alla griglia /Risotto gombával és grillezett fogas szelettel

Hozzávalók / 4 fő:
-        
          250 g rizottó rizs
-        1 db vöröshagyma
-        2 ek olíva olaj
-        1 ek vaj
-        400 ml alaplé
-        1dl fehérbor
-        150 g vargánya gomba
-        200 g bőrös fogasfilé
-         reszelt parmezán
-         főzőtejszín
-         friss petrezselyem
-         só, fehérbors, citromlé

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és előmelegített serpenyőben, olívaolajon rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a risotto rizst, sót, fehérborsot és folyamatos kevergetés mellett először fehérbort, majd alaplét adagolunk hozzá. Közepes lángon főzzük, ügyelve arra, hogy mindig legyen rajta elegendő alaplé, egészen addig, míg puhulni nem kezd (15 perc). Amikor eléri a megfelelő puhaságot, a külön olíván megpirított vargányát hozzáadjuk és folyamatosan krémesítjük kevés vajjal, főzőtejszínnel és parmezán sajttal. Ha túl száraznak látszik a risotto, kevésnek tűnik rajta az alaplé, pótolhatjuk kevés fehérborral, alaplével. A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizs szemeket.
 A fogasfilé bőrös oldalát kicsit beirdaljuk, majd bedörzsöljük sóval, borssal, kis fehérborral és citromlével, előmelegített serpenyőben kevés olívaolajon pár perc alatt készre sütjük. A rizottót friss petrezselyemmel és a grillezett fogasfilével tálaljuk.



2012. február 27., hétfő

Még mindig olasz


A héten egy egész menüsor következik az előételtől a desszertig, frenetikus lesz!
Finomabbnál finomabb és különleges fogások következnek, majd jövőhéten még mindig olasz, házi készítésű tészták, canelloni, raviolli, gnocchi, szóval csupa csupa finomság, végre felavattam a tészta gépet,  és utána váltok ígérem, főleg annak, aki már unja az italiani pasti-kat, vagy a dolci-t, szóval aki már egyszerűen frászt kap!:-) Sajnálom, de imádom Őket, annyira, hogy nem tudok betelni vele, de ígérem a kelet ízeire is sor kerül, sőt lesz egy kis magyaros fogás is, ne de ez a jövő zenéje!

Ma az előétel jön mini pizzák, mennyei feltéttel, nem ördöngösség, de lehet ütősre csinálni, hogy hasra essenek a vendégeink, na ez ilyen lesz, ezt követi holnap a főétel, vörösboros marharagu zellerpürével, az se lesz semmi, majd egy vargányás risotto, végül pedig egy kis olívaolajos csokoládé mousse! Remélem ígéretesen hangzik!:-)







Pizzette / Mini pizzák

Salsa di pomodoro /Paradicsomszósz

Hozzávalók  (2 személy részére):
-       
          100 g hagyma
-        2 db fokhagymagerezd
-        ½  db sárgarépa
-        30 g zellergumó szár
-        3 e.k. olívaolaj
-        500 g hámozott paradicsom
-         2 db friss paradicsom
-         50 ml fehérbor
-         kevés oregano
-         só, bors, minimális cukor
-         friss bazsalikom
-         100 ml víz

Elkészítés:

Előmelegített edényben, apróra vágott hagymát és egész gerezd fokhagymákat pirítunk olívaolajon. Hozzáadjuk az apróra vágott zellert és sárgarépát és tovább pirítjuk. A pirítás után, meglocsoljuk fehérborral, beleöntjük a paradicsomkonzervet. Darabolt friss paradicsomot helyezünk bele és felöntjük vízzel. Oregánoval, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Félig lefedve, úgy 1 órán keresztül főzzük. 15 percenként belekevergetünk, vigyázunk le ne égjen, hisz folyamatosan párolog. Amikor elkészült a paradicsomunk, friss bazsalikom leveleket dobunk bele.









Hozzávalók  (4 személynek):
-        
         300 g liszt
-        4 g só
-        cukor csipetnyi
-        30 g élesztő
-        100 ml langyos víz
-        2-2-2 ek vaj-olívaolaj-étolaj vegyesen
  
Feltét:
-        150 g csípős olasz szalámi
-         2 db hagyma
-         1 db kaliforniai paprika
-         25 g parmezán sajt  
-         25 g gorgonzola
-         25 g mozzarella


Elkészítés:

A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót és a zsiradékot. A vizünket, élesztővel és egy csipetnyi cukorral keverjük ki. Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg egy jól formálható, rugalmas tésztát kapunk (5-6) perc. Fóliába rakjuk és hűtőbe helyezzük kb. 10 percre. Amíg pihen a tészta, előkészítjük a tölteléket. Ezt követően kinyújtjuk a tésztánkat és kiszúrjuk kisebb pogácsaformával. A paradicsomos feltéttel bekenjük, majd ráhelyezzük, a rávalókat, megszórjuk parmezánnal. Előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük. (180 fok).


Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem


2012. február 24., péntek

Stílusos Vidéki Éttermiség


Most vasárnap is érdemes lesz kimozdulni annak, aki szeret enni, érdeklődik a gasztronómia iránt vagy csak egyszerűen nem akar főzni, de enni igen, és nem akármit, hanem valami nagyon finomat, igényeset, jó, sőt nagyon jó séfek keze alól!
Tudom, hogy későn szólok, de valahogy nem jutottam el odáig, hogy posztoljam ezt a dolgot, nem megbocsátható, de remélem még nem késtem el! én ott leszek az alább található frenetikus gasztro kalandon, ami sok jóval kecsegtet, ti is gyertek és egyetek egy igazán jót!

Ezen a linken lehet regisztrálni a programara: http://www.rosinante.hu/aktualis/stilusos-videki-ettermiseg, lent, pedig olvashatjátok a részleteket, hogy kik is fognak bemutatkozni






Mi az a Stílusos Vidéki Éttermiség?



Gondoltunk egy nagyot, és február utolsó vasárnapján, 26.-án, randevúra hívjuk a gasztronómia szerelmeseit, hogy bemutassuk 8 különleges vidéki étterem konyháját. A légyott helyszíne aRosinante Stílusos Vidéki Szálloda*** a Szentendrei-szigeten.

Mindenki szeret néha elszakadni a nagyváros zajától, vidékre ruccanni, olykor cél nélkül nekivágni az országútnak. Mi lehet jobb ilyenkor, mint szép tájak között megérkezni egy hangulatos vidéki vendéglőbeahol az ínyenc utazót szeretettel látják. Ilyen kézműves éttermek séfjei adnak randevút egymásnak és a vendégeknek február 26.-án Szigetmonostoron. Fedezzen fel új helyeket és új ízeket Magyarországon! Távol a város zajától, stílusosan…


Ezen a napon olyan éttermek séfjei főznek a vendégeknek, akik a szívből jövő vidéki vendéglátásban hisznek. Az ország különböző pontjairól érkező szakácsok 25 perces bemutatófőzéseket is tartanak  a látványkonyhában. Emellett friss hazai kézműves finomságokat is lehet kóstolni és vásárolni. 



MILYEN ÉTTERMEKET LEHET MEGKÓSTOLNI FEBRUÁR 26.-án?



Anyukám Mondta „mondta” magáról
„A kemencés ügyek alap témák, mint egy jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb.
Az ételek karaktere anyukám mondtás, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bice-bóca, sohasem téved.
A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrjuk, reggel sütjük, délben frissen tálaljuk. A dessszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok. Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.”



A Chianti Étterem filozófiája 
„Egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. Mi, a Trattoria Chianti csapata hisszük, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.”



A Gusteau Kulináris Élményműhely ars poétikája
„Konyhánk a gourmet konyha elveit követi. Műhelyünk titka az alapanyagok erejében rejlik, gondos csapatunk nagy hangsúlyt fektet a helyben található hozzávalókra, hogy olyan ételeket készítsünk, ami felejthetetlenné varázsolja a Gusteau ételkülönlegességeit.”


Az Imola Udvarház így gondolja
"A bor és az étel egymástól elválaszthatatlanok. Fő célunk, hogy az étel és bor harmóniáját a legmagasabb szinten teremtsük meg. Kizárólag friss, tiszta, finom alapanyagokkal dolgozunk pl: bükki kézműves sajt, falusi csirke, erdei gomba. Szeretnénk, ha vendégeink az étlapon szereplő összes ételünk után vágyakoznának, és minél többször visszatérnének hozzánk. Tessék jönni és kóstolni!"


Mandula Étterem és Bor Bár Villányban komolyan gondolja
„Regionális gourmet konyha, fúziós hatásokkal...Szeretnénk a villányi borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtani Vendégeinknek. Új fúziós kreációk, kontinenseken átívelő ízek találkozása a hazai, falusi konyha remekeivel új étlapunkon. A Gere borok által inspirált házias ízek, újszerű megfogalmazásban.”



Ilyen a Nomád Hotel konyhája

"Mi lesz ma a vacsora? - kérdezik gyámoltalanul a kezdő törzsvendégek. Ilyenkor a hosszú évek alatt kifejlesztett "rejtői " nézéssel válaszolunk, mintha legalábbis Nagy Levin kiléte felől érdeklődött volna az éhező. Pedig a válasz egyszerű: mi sem tudjuk. .... mert az úgy van, hogy anya ( sokak Klári nénije..) hirtelen felindulásból főz, az apa által beszerzett, a kertből szüretelt, vagy a faluból begyűjtött alapanyagok láttán. Aztán lesz, ami lesz. Senki nem izgul: mert jó lesz, sok lesz és változatos lesz, pont úgy mint nagyinál a vasárnapi ebéd. Annyira úgy, hogy ő is kijön a konyhából fakanállal a kezében, ha nem eszik rendesen a társaság...."




A Walter Vendéglő így mutatkozott be
"Hatvanöt év kényszerpihenő utáni – megnyitásával csatlakozni szeretnénk azon vidéki éttermek sorába, ahol a budántúli ínyenceknek egy jó ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem kell útra kelniük a főváros irányába. Alternatívát kínálva a vendégeknek, akik a színvonalas és visszafogott belső környezetben vagy a hangulatos kerti teraszon étkezve és borozva élvezhetik a Ruprecht László kreatív séf alkotta rövid, de változatos étlap és a gazdag borlap adta kínálatot."



A Rosinante Étterméről ezt lehet tudni
"Szeretünk enni és szeretünk főzni. Legjobban a vendégekkel együtt szeretünk finomakat főzni. Szikora Imre és Ágnes asszony (alias Mammma) álma valósult meg a Szentendrei-szigeten. Hozzánk még az ismeretlen is úgy lép be, hogy itt minden olyan, mint otthon vagy a nagymamánál. A kanapé, a fotelek, a sok-sok könyv, a melegség és az őszinte vendégszeretet. Ja, hogy mit lehet enni? Kedvenc mesterszakácsunk és szeretett konyhafőnökünk minden héten más kézműves finomsággal készül. Megkóstolni kell, nem beszélni róla."



Friss hazai finomságokra pedig a Sarki Fűszeres standján vadászhatnak vendégeink



A kevesebb (nagyon)sokszor több... Ezért elsősorban az egyszerűségre, az érthetőségre és a szerethetőségre törekszünk a Sarki Fűszereben a Pozsonyi úton! A boldog békeidőket idézzük és hiszünk benne, hogy értéket teremtünk, hogy embereket hozunk össze egy olyan helyen, aminek lelke van.

A kevesebb (nagyon)sokszor több... Pár dolog van csupán, amiből NEM engedünk: Az alapanyagok kiváló minősége, a körültekintő elkészítés, és a kifogástalan kiszolgálás!







IDŐPONT:

2012. február 26. vasárnap, 11.00-17.00. 


A HELYSZÍN:

Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda*** és Étterem

Szigetmonostor, Szentendrei-sziget
2015 Hrsz 057/2


BELÉPÉS az előzetesen regisztrált résztvevők számára INGYENES. A kóstoló falatokat az éttermek standjainál lehet megvásárolni.


FONTOS INFORMÁCIÓ!!! SOK JÓ EMBER KIS HELYEN IS...DE AZÉRT MÉGIS...

Nagyon sokan szeretnének eljönni hozzánk ezen a napon, és szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát. Annak érdekében, hogy mindenkinek lehetősége legyen elidőzni az egyes éttermek standjainál, beszélgetni a séfekkel, és hogy mindenki mindent alaposan végigkóstolhasson azt kérjük Öntől, hogy a visszaigazoló emailben jelzett időpont szerint látogasson ki hozzánk.


Megértését előre is köszönjük, és várjuk Önöket sok szeretettel a Stílusos Vidéki Éttermiségnevében!




2012. február 23., csütörtök

Nagymama tortája, na nem az Én mamámé:-)


Ma egy klasszikus olasz torta receptet osztok meg veletek, ami mennyei, mint minden, amit a taljánok készítenek!
Rém egyszerű elkészíteni, a krémhez alig kell valami hozzávaló, de a kettő együtt hihetetlenül jó! E is a klasszikus olasz torta, vagyis pite sütő formában van a tészta, majd beleöntve a krém, pikk-pakk össze lehet dobni és mindenki imádja! Szofi a fantasztikus jelzővel illette, majd hozzá tette, hogy ilyet valószínűleg még a tündérek sem készítenek, amióta hoztam haza a főző iskolából, azóta nem telik el nap, hogy ne kérdezze meg mikor lesz, már nem halogatom sokáig, főleg, hogy nagyon gyenge kép készült róla, a telefonom segédletével és ildomos lesz kicserélni, úgy hogy bírd ki család hamarosan jön a mennyei dolce!




Torta della nonna /Nagymama tortája






Hozzávalók  (2 személy részére):


Tészta:

   150 g liszt
   100 g vaj
    50 g porcukor
    1 db tojássárgája
    
    citromhéj
    1 cs.vaníliás cukor
    porcukor a díszítéshez

Krém:

   250 ml tej
    60 g cukor
    30 g liszt
    2 db tojássárgája
    
    reszelt citrom
    ½ rúd vanília
    fenyőmag


Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk rövid idő alatt és 15-20 percre hűtőbe rakjuk, amíg a krémet készítjük. Tejet forralunk és belerakjuk a vaníliát. A cukrot kikeverjük a tojással és a liszttel, csipet sót rakunk bele és reszelt citromot. Amikor a tej felforrt, a vaníliát eltávolítjuk belőle és a tojásos keveréket óvatosan belekeverjük, majd fokozott figyelemmel kevergetve, készre főzzük (amíg kezd besűrűsödni). A hűtőből kivesszük a tésztánkat, kinyújtjuk, formába helyezzük és beleöntjük a krémünket, majd fenyőmaggal szórjuk meg és előmelegített sütőben sütjük (185 C° 30 perc). Porcukorral díszítve tálaljuk. 

2012. február 22., szerda

Kávé mousse



Ez a mai desszert sem éppen túl bonyolult vagy különleges hozzávalókkal bír, egyszerű, csak odafigyelés és türelem kell hozzá!
Egyetlen fontos kritérium, akárcsak a tiramisu esetében, hogy a tojást, sárgáját és a cukrot kemény habbá verjük, ami időigényes, ha van, természetesen robotgéppel egyszerű, csak várni kell tényleg, körülbelül 40 perc vagy több is, ne sajnáljuk az időt, hogy tökéletes, levegős mousse-t kapjunk, mert elengedhetetlen ez a mozzanat, ahhoz, hogy tökéletes legyen a krémünk!
Ezt nem lehet elégszer elmondani, ha sietünk és gyorsan össze akarunk valamit dobni, az legyen a tegnapi frappé, inkább, mert a tökély csak idővel érhető el! Ígérjétek meg, hogy nem siettek, ha mousset készítetek, ok?!

Jöjjön!



Espressomousse / Kávé mousse


Hozzávalók  ( 2 személy részére):

   100 g habtejszín
    1 db tojás
    2 db tojássárgája
    40 g cukor
   20 ml espresso 


Krém:


    2 db tojásfehérje
    50 ml habtejszínl
    20 g cukor
          kakaópor


Elkészítés:

A tojást és tojássárgáját, cukorral kemény habbá verjük, majd espresso-t adunk hozzá. A tejszínt szintén habosítjuk, majd óvatos-lassú mozdulatokkal a tojáskrémbe keverjük. Külön tojásfehérjét verünk cukor hozzáadásával, nem túl kemény habbá (ne törjön). Tejszínt habosítunk hozzá és a tojásfehérje krémünkbe keverjük. Poharakba tálaljuk, alulra a kávékrémet, majd következő rétegként a tejszínes fehérjehabot öntjük és hűtőbe helyezzük 2-3 órára. Majd kevés kakaóporral tálaljuk.

2012. február 21., kedd

Mandula krém frappé




Nem is tudtam, hogy lehet fagyit, vagy legalábbis ahhoz hasonlót készíteni gép nélkül, de igen lehet! Ez nagyszerű hír számomra, mert a lent olvasható recept, egy gasztroorgazmus és körülbelül 10 perc alatt elkészíthető, de bárkit elkápráztathatunk vele! Az amaretti kekszet egyébként is imádom, ezzel a krémmel pedig fenséges, a desszertek napján cukor sokkot kaptam, de ez tette fel a koronát az egész napra, mivel mindent vitt, igaz a tiramisu is isteni, de valahogy hozzám ez állt a legközelebb, főleg, hogy másnap ettük meg, addig a fagyasztóban csücsült a kis drága és így egy napi várakozás után lett tökéletes, szóval, ha elkészítitek, akkor érdemes várni a csodára, mert tényleg megtörténik! Az amaretto likőrtől igazán pikáns lesz, szeletelt mandulával megszórhatjuk a tetejét, jaj istenem összefutott a számban a nyál....




Semifreddo di amaretto / Mandula krém frappé


Hozzávalók (2 személy részére):
   

   100 g habtejszín
    2 db tojássárgája
    1 db tojás
    40 g cukor
    40 g amaretti keksz
    2 ek amaretto likőr

Elkészítés:


A tojást és a tojássárgáját, cukorral kemény habbá verjük. Ezt követően lassan hozzáadjuk a 2 ek amaretto likőrt. Az amaretti kekszet durvára törjük és belekeverjük a krémünkbe. Külön tejszínt verünk habbá, nem túl keményre (hogy ne törjön) és óvatos-lassú mozdulatokkal a tojáskrém alá keverjük. Pár órára mélyhűtőbe rakjuk, míg megdermed. 

Rendszeres olvasók

Recept kereső