2010. augusztus 30., hétfő

Tonhalkrém héjában sült burgonyával

Ismét eltűntem napokra, de azért persze folyamatosan főztem, csak sajnos nem tudtam utolérni magam,az írás terén, mivel egyre sűrűsödnek a vizsgálatok az új jövevény miatt, és állandóan úton vagyok. Na, de ma hajnalban túl voltam a vérvételen, Szofit is letettem szundizni és végre újra felcsatlakozhatok a mátrixra!:-)
Csütörtök este egy mennyei kis vacsit dobtam össze az unokatesóm tiszteletére, aki megpróbál szénhidrát mentesen táplálkozni, na de ez nálam nem sikerült, mivel a vacsora mellé Ferivel karöltve félkiló rozsos kenyeret pusziltak be, miközben olívaolajba tunkoltak!:-) Persze szemet gyönyörködtető látvány volt számomra, mivel ez is a főztömet dicsérte, egy falat sem maradt, sőt még kértek volna...
Szofi is nagyon sokat segített ennek köszönhetően ő is evett belőle, aminek nagyon örültem, mivel egyre jobban szereti a különleges ízeket, a fűszereket!
Gyors, könnyű és iszonyatosan finom....

Hozzávalók (3-4 személyre):

6 szem burgonya cikkekre vágva
3 ek rozmaring
2 ek kakukkfű
só ízlés szerint
5 ek olívaolaj

A tonhalkrémhez:

2 db natúr tonhal konzerv
2 doboz natúr joghurt (kb. 300 ml)
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek kakukkfű
fél citrom leve

bors

Elkészítés:

A cikkekre vágott burgonyát tűzálló tálba teszem, sózom, megszórom a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd meglocsolom az olívaolajjal és 180 fokos sütűben készre sütöm.

Míg a krumpli sül elkészítem a halkrémet: a tonhalkonzervet az olajjal együtt keverő tálba teszem és villával összetöröm, majd hozzákeverem a joghurtot, a fokhagymát, kakukkfüvet, sót, borsot, citromlevet és fél órára hűtőbe teszem.

Amikor kész a krumpli, tányéron elrendezem körbe és a közepére halmozok egy kanál tonhalkrémet, mellé pedig isteni friss ropogós magos, rozs kenyeret kínálhatunk.


Borajánló: leginkább az általam nagyon kedvelt St. Andrea pincészet Nap bora illik emellé a finomság mellé, száraz, fehér és nagyon gyümölcsös!

Jó étvágyat mindenkinek!

Puszil:

Petrezselyem

2010. augusztus 25., szerda

Szűzpecsenye bazsalikommal és rozmaringgal


Tegnap nem igazán volt kedvem főzni, fáradt voltam és nyűgös, de valamit enni kellett a családnak, így egy gyors és egyszerű, ám annál ízletesebb ételt találtam ki, ami kevés vesződséggel jár, hiszen minden hozzávalót csak be kellett dobálnom egy tűzálló tálba, majd be a sütőbe.


Végre túljutottam az én kis drága szerelmemmel azon, hogy  nem hajlandó csak csirkemellet és marhahúst enni, mivel nem rég az anyukájánál evett szűzpecsenyét és rájött, hogy a disznó hús is ehető, sőt finomabb bármilyen szárnyas száraz húsnál, így most már bátran vehetem és ehetjük a karajt és a szűzpecsenyét is, lehet, hogy egy pár hónap múlva akár csülköt is készíthetek, de nála a fokozatosság elvét kell alkalmaznom, mint a kisgyerekeknél!:-) 
Biztosan egyetértetek velem abban, hogy finom ugyan a csirkemell, de azért elég unalmas és ráadásul sokszor nem elég finom ami a boltokban kapható, még akkor sem, ha éppen tanyasiként próbálják az emberre rásózni! Szerencsémre nekem elég megbízható a hentesem, de nem mindig jutok el hozzá, így kénytelen vagyok nagyobb boltokban megoldani az aktuális hús hiányt, viszont a Metro áruházban kapható húsok többsége friss és finom, így ajánlom mindenkinek, aki időhiány, vagy hentes hiány miatt bevásárló központokra fanyalodik, akkor már a  legjobb, ha itt vásárol! A legutóbb is itt vettem a szűzpecsenyét és isteni volt, most sem kellett csalódnom, ráadásul, mivel kettőnknek készítettem pont jó volt, hogy kis 45 dkg-os kiszerelésben csomagolták, így pont egy kiadós vacsit tudtam összehozni belőle!
Ennyit a hús vásárlás mizériájáról, még jó, hogy a fűszerekért csak a konyhakertembe kellett kiszaladnom!



Hozzávalók (2 személyre):

45 dkg szűzpecsenye szeletelve
4 szem új burgonya megmosva, cikkekre vágva
3 ek friss rozmaring levél
4 ek friss bazslikom levél tépkedve
4 gerezd zúzott fokhagyma
4 ek olívaolaj
bors

Elkészítés:

Fogok egy jénai tálat és a krumpli gerezdeket elrendezem benne, majd sózom, borsozom és rászórom a rozmaring, illetve a bazsalikom felét. A hússzeleteket bedörzsölöm a fokhagymával, sót és borsot szórok rá, majd a krumpli tetejére fektetem őket és meghintem a maradék fűszernövényekkel. Az egészet meglocsolom az olívaolajjal alaposan és előmelegített 180 fokos sütőbe teszem 45 percre! Ugye pofon egyszerű!
Majd amikor készen van tálalom és jóízűen elfogyasztom a szeretteimmel!:-)
Mellé friss paradicsomot  kínálhatunk egy kis bazsalikommal és olívaolajjal fűszerezve!

Jó étvágyat hozzá!

Puszi:

Petrezselyem

2010. augusztus 24., kedd

Bárány, menta és csicseriborsó á la Casa Moro


Visszatértem a nyaralásból és végre úgy néz ki helyre áll az internet kapcsolatunk is! Juhé!:-) Már több, mint egy hónapja csak wireless internet megy, ami azt jelenti, hogy iszonyatosan lassan mennek fel a képek és sokszor meg is szakad a kapcsolat, még szerencse, hogy a drága szerelmem számítástechnikus így mindig megoldotta, de ez azért kényelmesebb lesz! Sajnos a szolgáltatónk nem elég készséges amikor a hibák helyreállításáról van szó, pedig az egyik legnagyobb cégről van szó és nem kevés pénzt fizetünk a szolgáltatásért, mégis ha baj van akkor ők soha nem tehetnek semmiről, biztos túl nagy sávszélességet kérünk, távol vagyunk a központtól stb...!:-(
Na, de ez a technikai rész senkit nem érdekel, csak felháborít a cég tehetetlensége, de a lényeg, hogy a vakáció jól sikerült annak ellenére, hogy sokan voltunk, ráadásul a rokonaim!:-) Finomakat ettünk, bár a fényképes beszámoló elmarad, mivel mindig tömegesen fogyasztottuk az elemózsiát és így elég nehéz volt esztétikus képeket készíteni, inkább disznóólhoz hasonlított az asztal amikor mindenki egyszerre kezdett el a tálból szedni, enni, tunkolni, de ez így volt tökéletes, persze, majd teszek fel képeket, de nem az ételekről!:-)
Ma viszont egy nagyon finom receptet osztok meg veletek, amit a hétvégén készítettem már itthon! Az anyósomék végre rászánták magukat és levágatták egy hentessel az egyik kis bárányukat, amit úgy tartottak, mint más a kutyát, vagy a macskát és ebből kifolyólag nem igazán akarták sem megenni, (na ez persze, amikor már készen várta őket az étel megváltozott) sem elkészíteni, így nekem adták a finom husit, amiből egy isteni ebédet dobtam össze. A receptet a Casa Moróban találtam és, mint mindig most sem kellett benne csalódnom, mert könnyen elkészíthető volt és a végeredmény pedig rengeteg nyam-nyam és dicséret, na meg az, hogy egy falat sem maradt belőle és még az apósomék is jóízűen falatozták az érzelmi szálak ellenére!:-)
A bárány sültet az állat bármelyik részéből készíthetjük, használhatunk csontos combot, egész lapockát, vagy egyszerű bárány szeletet is. Én lapockát sütöttem és bordát, ez  gyorsan kész lett és nagyon ízletes, főleg a mentával, mivel ettől igazán egzotikussá vált, na meg természetesen a pác is hozzájárult a csodás ízekhez!

Nem is ragozom tovább, jöjjön aminek jönnie kell!

Cordero con garbanzos Y salsa de hierbabuena vagyis Bárány csicseriborsó-pürével és forró mentaszósszal:




Hozzávalók (4-6 személyre):

2 kg báránylapocka és borda vagy comb
A páchoz:
4 gerezd fokhagyma zúzva
fél citrom leve
2 ek vörösborecet
4 ek friss kakukkfű (lehet szárított is)
fél fel vöröshagyma finomra reszelve
2 tk édes nemes pirospaprika
1 ek olívaolaj 
A csicseriborsó-püréhez: 

500 gramm csicseriborsó
1 fej vöröshagyma (fele finomra vágva, a másik egészben a főzéshez)
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma egészben a főzéshez
1,5 púpozott tk római kömény
30 szál sáfrány forróvízbe áztatva
2 ek durvára vágott friss petrezselyem

bors
A mentaszószhoz:
4 ek olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 ek finomra vágott mentalevél
1 tk római kömény
2 ek vörösborecet

bors
1 tk porcukor

Elkészítés:
Először is bepácolom a húst: az olívaolaj kivételével a pác valamennyi hozzávalóját összekeverem és bedörzsölöm vele a húst, majd végül bekenem az olívaolajjal, így akadályozva meg, hogy a savas ecet és citromlé átjárja a húst. Minimum 2 órára, de lehetőleg egy éjszakára hűtőbe teszem, sőt szorosan becsomagolom alufóliába, hogy az ízek még jobban beivódjanak a husiba.

Ugyanezen a napon beáztatom a csicseriborsót, vízbe, annyiba, hogy ellepje és egy csipet szódabikarbónát keverek hozzá.
Másnap 180 fokos sütőben sütöm a húst, míg szép aranybarna színű nem lesz és puha, egy kis pohár vizet öntök alá zsiradék nem szükséges. Körülbelül 1 óra alatt lesz kész, de figyelni kell. Amikor kész sózom!




Amíg a husi sül, felteszem főni az átmosott csicseriborsót az egész fokhagyma gerezd és a félfej vöröshagyma társaságába, közepes lángon gyöngyöztetve főzőm és a habot a tetejéről mindig leszedem. Körülbelül 1,5 óra alatt készül el. Annyi főzővizet hagyok rajta, ami elegendő ahhoz, hogy a pürésítésnél krumplipüré állagú legyen. Botmixerrel turmixolom, majd serpenyőben megpirítom a vöröshagyma másik felét és a zúzott fokhagymát, míg aranybarna nem lesz és hozzákeverem a pürémhez a fűszerekkel együtt.
Amikor készen van a hús, és a püré is, akkor fogunk neki a mentaszósznak, mivel az csak forrón jó, tehát közvetlenül tálalás előtt készítem el, körülbelül 5 perc, ha előkészítettük a hozzávalókat.
Egy serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, beledobom a fokhagymát, gyorsan aranybarnára pirítom és hozzáadom a kömény, és a mentalevél felét, a vörösborecetet. Fél perc főzés után leveszem tűzről és belekeverem a maradék mentát, köményt, sózom borsozom és, ha túl fanyar cukrozom. Mindenképpen forrón tálaljuk a hús mellé.
Ha készen vagyunk ízlésesen tálalhatjuk is, megéri a fáradozást, mert isteni!


Jó étvágyat hozzá és sok sikert!

Puszi:


Petrezselyem

2010. augusztus 9., hétfő

Padlizsán krémesen, kicsit másképp

Ma ismét egy búcsú bejegyzéshez érkeztem, mivel idén nyáron utoljára még elmegyünk egyet nyaralni, most belföldön, gyermekkori élményeim legjobbikainak a színhelyére Berekfürdőre, ahol az egész nagy család lent lesz! Már annyira várom, unokatestvérek, nagymamák, szülők, dédik, barátok, szóval mindenki! Szerencsénkre nagyszüleimnek van nyaralójuk lent és a drága szerelmem nagypapája is ott töltötte az idős kora nagy részét, így már nekünk is van egy édes faházunk, ahol bőven elférünk barátokkal, rokonokkal! Ilyenkor nagyokat eszünk esténként, csupa alföldi finomságot, mivel Berekfürdő Karcag mellett található, nagyon szuper gyógyfürdő hely, aminek imádom a strandját, az utcáit és azt, hogy nem hiper modern wellness fürdő, hanem egy igazi klasszikus strand, nagy uszodával sok meleg vizes medencével és ugyanazokkal az arcokkal, akiket már megszoktunk és mindig minden évben boldogan üdvözöljük egymást! De, hogy visszatérjek a nagy evészetekhez, ilyenkor egyszer legalább eszünk nagymamám által főzött isteni birka pörköltet, amit egyszer én is elkészítek csak hiányzik belőlem a merészség, kicsit tartok tőle, hogy meg se közelítené a nagyiét, galaburgyit, ami főként a krumplis tésztához hasonlítható, de még ahhoz se, és sok-sok mangalicából készült finomságot, töpörtyűt, szalonnát, szalámit, isteni kovászolt kenyérrel, vagyis biztos, hogy most behozom az eddig elmulasztott felszedett kilókat!:-) Ígérem fényképes, receptes beszámolóval térek vissza!
Persze, hogy is jön ide a padlizsán, hát azt is elárulom: az öcsém barátnője Erdélyből származik és mondta, hogy a nyaralásra, hozna padlizsánkrémet, amit a nagymamája készít és isteni, nekem meg volt a spejzban padlizsánom, amit nem tudtam elkészíteni, mert kicsi volt és kettőnknek is kevés, így gondoltam összedobok egy krémet belőle még pénteken, szombat ebédre, mivel délután ötre esküvőre mentünk és nem akartam terhelni a gyomrunkat főtt kajával, úgy is degeszre esszük magunkat este! Na így jutottam a krémhez, amit fekete olívabogyó krémmel, és limemmal turbóztam fel! Isteni lett, bár a lagzin kicsit bűzlöttünk a hagymától, vagyis ha valaki elkészíti ne randizzon utána!:-) Sajnos képet nem töltök fel, bár készült, mivel sajnos 3g-ről megy az internet és nagyon lassú, így ez is majd a nyaralás után! Addig is mindenkinek szép időt és sok örömet konyhában és azon kívül is!

Padlizsánkrém fekete olívabogyóval:



Hozzávalók:
1 db közepes méretű padlizsán
3 ek fekete olívabogyókrém( tapenad) (házilag is készíthető)
4 gerezd zúzott fokhagyma
fél fej vöröshagyma finomra vágva
1 lime leve
csipetnyi só
bors

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, majd szárazon az egészet egy tepsire rakjuk és 200 fokos sütőben sütjük 10 percig. persze figyelni kell, akkor van kész, amikor a bőre kívülről el kezd berepedezni.
Amikor kész megvárjuk, míg kihűl, lehúzzuk a héját és a belsejét egy nagyobb tálba tesszük, fakanállal, mivel fém nem érheti, attól bebarnul, széttörjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vöröshagymát, az olíva krémet, a lime levét, minimális sót, mivel az olajbogyó sós és ízlés szerint borsozzuk. Ezután egy fél napra, vagy egy egész éjszakára berakjuk a hűtőbe pihenni és persze érni! 
Mint azt említettem lehet olajbogyókrémet készen is venni, de egyszerű otthon is elkészíteni: robotgépbe olajbogyót teszünk, összepürésítjük és olívaolajjal összekeverjük éppen annyival, amitől krémes lesz! Ennyi az egész, tehát nem kell fáradozni azon, hogy hol vegyünk készen!
Pirítóssal fogyasztjuk, akár vacsira, akár reggelire, biztos imádni fogjátok!:-)

Jó étvágyat!


Puszi:

Petrezselyem

2010. augusztus 4., szerda

Úszik a vargánya a tejszínben


Imádom a tésztát, mivel a befektett energia nincsen arányban a dicséretek számával, amit bezsebelhetsz, ha egy igazán ízletes ételt varázsolsz belőle!
Most következő receptem  is egy rövid idő alatt elkészíthető, nagyon finom kis kaja, ami nemcsak gyors, de nagyon egyszerű is és kevés hozzávalóból készül, na jó most biztos sokan mondjátok, hogy a vargánya gomba pont nem a könnyen beszerezhető hozzávalók közül való, de szárítva egész évben hozzájuthatunk nem csak a szezon idején, ma én is a szárítottat használtam és mivel jó minőségűt vettem, ugyanolyan, mint a friss! A többi belevaló pedig egyszerű, tejszín, zöldség alaplé, bors, fokhagyma, ez mindenkinél megtalálható, a legtöbb esetben, nem?!
Persze a mai napon a legnagyobb dicséret az volt, hogy étvágytalanságban szenvedő gyermekem, kétszer is repetázott belőle, ami számomra a legeslegjobb kritika volt, mivel a kis drágaságom két napja nem nagyon eszik a nyers paradicsomon kívül semmit. Biztos a meleg miatt is lehetett, de a foga is nő, szóval akármi is okozta ma végre megtörtem és feladta az éhség sztrájkot!:-)
Íme a remekmű:

Penne rigate vargányával:



Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm penne rigate tészta főzve
150 gramm szárított szeletelt vargánya
6 gerezd fokhagyma zúzva
300 ml zöldség alaplé (lásd Befőttek és házi készítmények)
200 ml tejszín (20%-os)
frissen őrölt feketebors
őrölt chili paprika

Elkészítés:

A vargányát beáztatjuk 10 percre, majd alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk, a zúzott fokhagymát megdinszteljük és a gombát megpirítjuk rajta, ami körülbelül 5-6 perc, nagy lángon, sózzuk, borsozzuk és a chilivel is megszórjuk. 
A zöldségalaplevet felforraljuk és hozzákeverjük a tejszínt, majd a főtt tésztára öntjük, ezt megszórjuk a vargányával. Tálaljuk forrón, a tetejére pedig szárított, reszelt parmezánt szórunk.

Jó étvágyat!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

2010. augusztus 3., kedd

Vajas csirke indiai módra avagy murg makhani


Ma egy kisebb vendég sereg volt nálunk, akiket egy kis indiai ebéddel leptem meg, ami elképesztően finom!
Ez az egyik kedvenc indiai fogásom, degeszre tudom enni belőle magamat, és nagyon lényeges, hogy ízvilága tökéletesen passzol a mi konyhánkéhoz, könnyű elkészíteni, még akkor is, ha valaki soha nem készített indiai ételt, ráadásul imádom azokat az ételeket, amiket előző nap be kell pácolni, így másnap az az érzése az embernek, hogy milyen gyorsan készen van az ebéd! Ez esetben mondhatom, hogy a gyorsaság nem is érzés csupán, hanem valóság, mivel tényleg gyorsan elkészül ez a mennyei fogás. Ha kipróbáljátok biztos, hogy sikert arattok, szóval hajrá! 
Eredetileg tandoor kemencében kell sütni, de ennek híján egy serpenyő, vagy wok edény is megteszi!
Annyira kreatívnak éreztem magamat, hogy még az egyik legfontosabb hozzávalót is magam készítettem nevezetesen a garam masala-t (lásd: befőttek és házi készítmények), ami egy indiai fűszer keverék, persze ennek is van praktikus oldala, méghozzá, hogy nem jutottam el olyan boltba, ahol meg tudtam volna vásárolni, egyébként a kulinárisba biztosan tudom, hogy van, de valószínűsítem, hogy máshol is hozzá lehet jutni.
Na, de most már a lényegre térek!



Hozzávalók (4 személyre):

1,5 kg csirkemell felkockázva

A páchoz:

5 dl joghurt
6 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 ek lime lé (jobb, mint a citrom, de helyettesíthető azzal is)
3-4 cm-es darab gyömbér finomra reszleve
1 tk paprika vagy őrölt csili
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
1 tk garam masala (lásd Befőttek és házi készítmények)
1 csipet só 

A szószhoz:

6 nagyobb paradicsom hámozva felkockázva (lehet paradicsom konzerv is)
3 dl tejszín
12 dkg vaj (nagyon jó minőségű)
1 tk garam masala
1 tk őrölt piros paprika



Elkészítés:

Először is a húst bepácolom: a joghurtot alaposan lecsöpögtetem, majd beleszórom az apróra vágott fokhagymát, a lime levét, és beleszórok minden fűszert, majd leöntöm vele a húst, ami lehet csontos része is a csirkének, csak nálunk a finnyás párom nem igazán szereti, ezért döntöttem a csirkemell mellett!:-) A bepácolt husit egy éjszakára hűtőbe teszem.
Wokban vagy serpenyőben másnap megsütjük a joghurtos csirkét, majd következik a szósz.

A szószt tálalás előtt érdemes elkészíteni, mivel hamar megvan és forrón kell a húsra önteni. 

Egy edényben a paradicsomot kevés olívaolajon párolom még be nem sűrűsödik, majd amikor ez meg van beleteszem a vajat, ami szinte azonnal elolvad benne és mielőtt kicsapódna a savója az edény szélére leveszem a tűzről, majd fűszerezem és a legvégén hozzáöntöm a tejszínt. Visszateszem a tűzre és kis lángon melegítem egy 5 percig, miközben folyamatosan kevergetem. 
Köretnek basmati rizs illik mellé a legjobban.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

2010. augusztus 2., hétfő

Garam masala


Ez egy különleges indiai fűszer keverék, amit minden család másképp készít el és persze mindenkinek meg van a maga titkos receptje is, amit nem szívesen árulnak el betolakodóknak! Igazából alapvető hozzávalóitól eltekintve ahány ház annyi íz! 
Nekem azért van elképzelésem róla, hogy miből is tevődik össze, de szerencsémre sikerült szereznem egy jó kis receptet is amit ma meg is osztok veletek, mivel a holnapi ételhez elengedhetetlen, de ez legyen meglepi!

Hozzávalók:

4 evőkanál egész koriander
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál szemes fekete bors
1 evőkanál szárított gyömbér
3-4 szem fekete kardamom 
0,5 evőkanál szegfűszeg
0,5 evőkanál fahéj
0,5 evőkanál babérlevél

Elkészítés:
A fűszereket megpirítjuk serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. A kardamomból kiszedjük a magokat és a többi fűszerhez adjuk, majd kávédarálóban vagy kézi mozsárban az egészet őröljük finomra. Sötét helyen kis üvegben tároljuk és akkor hónapokig eláll, mint a többi fűszer!
Főként húsokhoz, és szószokhoz ajánlom!

Szűzpecsenye kapri bogyóval és citrommal sütve

Ma egy isteni ételt készítettem, amit Lila Füge blogjában találtam, mármint az alap ötletet adta az általa leírt recept, mivel ő csirke combot használt és egy két fűszer híján mást kellett használnom, de így is nagyon finom lett!
A citromot mindig is az egyik legjobb ízesítőnek gondoltam, ha húsról van szó, mivel egyszerű ételeket is nagyon pikánssá tesz, főleg, ha a héját is rajta hagyjuk, mert akkor az illata is menyei. Legjobb példa erre a sóval eltett citrom (lásd: Befőttek és házi készítmények), azzal is nagyon jó lehet a ma leírt recept, de sajna mostanában nem tettem el, mert a kovászos uborka dömping eltereli a figyelmemet, de jövőhéten készítek, mivel van egy különleges bárány receptem, aminek az egyik elengedhetetlen kelléke!
Most pedig nem ragozom tovább a dolgot, mivel a lenti kompozíció önmagáért beszél!


Hozzávalók (2 személyre):

35 dkg szűzpecsenye felszeletelve
2 tk borsikafű
1 tk fehér bors
4 gerezd fokhagyma összezúzva
6 fokhagyma gerezd egészben
6 friss vagy szárított babérlevél
2 db egész citrom cikkekre vágva
0,5 kg új krumpli hasábokra vágva
7 ek kapribogyó
fél citrom leve
olívaolaj

Elkészítés:

A hús szeleteket bedörzsölöm a borsikafűvel, a fehér borssal, és bedörzsölöm a fokhagymával majd enyhén sózom őket, tűzálló tálba teszem és köré rendezem a krumplit, majd meglocsolom az egészet bőségesen olívaolajjal. A hús és a krumpli közé dugdosom a citromokat és az egész fokhagyma  gerezdeket, majd meglocsolom egy fél citrom levével és a tetejére halmozom a kapribogyót.
Alufóliával lefedem és 180 fokos sütőben lefedve sütöm 10 percig, majd az alufóliát levéve további 25 percig sütöm, míg a krumpli és a hús egy kisit megpirul és az  ízek összeérnek.
Mellé salátát lehet kínálni és ízletes száraz fehérbort kortyolgatni!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem