2010. szeptember 2., csütörtök

Salsa, de nem a tánc

Ma egy tényleg végtelenül egyszerű ételt fogok leírni, a legnehezebb és leghosszadalmasabb fázisa talán a salsa szósz elkészítése, szóval gondolhatjátok mennyire bonyolult.... Na mi lehet az: hát a tortilla!
Persze tudom, hogy az lenne az igazi, ha Én készítettem volna a tortilla lapot, de olyan finomakat lehet már kapni készen és nem kell vele pepecselni, így tényleg 15 perc alatt kész a vacsora, vagy gyors hétköznapi ebéd, lehet mellé paradicsomot kínálni saláta helyett és fűszeres tejfölt amivel még ínycsiklandozóbb! Nem kell mindig nagy feneket keríteni annak, hogy mi legyen az asztalon, hiszen a kevesebb néha több, és ez egy örök igazság, mivel kedves kis családom nagyon boldog volt, hogy tizenöt perc alatt elkészültem, nem kellett rám várni és nem álltam fél délután a konyhában a vacsora miatt! Na és persze nem utolsó dolog az sem, hogy mindkettőjüknek nagyon ízlett, Szofi is bevágott egy egészet, pedig nem igazán tud sokat enni, tekintettel arra, hogy másfél éves, persze az övé ketchuppal készült, mivel a salsa kissé csípősre sikeredett

Tortilla sonkával és salsa szósszal:



Hozzávalók (4 személyre):

4 db tortilla lap
8 szelet csirkemell sonka
8 vékony szelet pannónia sajt
1 kisebb paradicsom vékonyan felkarikázva

A salsa szószhoz:

1 kis konzerv sürített paradicsom
6 db nagy, friss, érett, paradicsom 
3 gerezd fokhagyma (zúzva)
4 db chilli paprika
1 fej vörös hagyma finomra vágva
bors

Elkészítés:

Elkészítjük a mártást: a paradicsomokat apró kockákra vágjuk, keverő tálba tesszük, és hozzá keverjük az finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott chilli paprikát, majd az egészhez hozzáöntjük a sürített paradicsomot és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Amikor ezzel megvagyunk, mondhatnám azt is, hogy túl vagyunk az oroszlán részén a munkának:-), hiszen nincsen más dolgunk, mint az, hogy a tortilla lapokat vékonyan bekenjük a mártásunkkal és mindegyikre 2 szelet sonkát, 2 vékony karika paradicsomot, illetve sajtot helyezzünk, félbe hajtsuk és  180 fokos sütőben készre süssük 10 perc alatt, de figyeljük nehogy kiszáradjon a tészta.
Ezután nincsen más hátra, mint a maradék szószt és friss paradicsomot kínálni mellé, illetve friss tejfölt, amihez kevés oregánót és borsot keverünk!

Jó étvágyat!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső